Nieuws

Werf
Andere campagnes en thema's
stopdehaat2

Publicatie dossier online haat

Persbericht op 18/09/23: Antiracistische middenveldorganisaties doen onderzoek naar effecten en oorzaken online haat: “Online haat, racisme, seksisme en queerfobie mogen geen politiek wapen of verdienmodel zijn.”  Met link naar het dossier!

rabotpark12092023

Zaak Schild en Vrienden: solidariteit met doelwitten vraagt dringende de-normalisering van extreemrechts 

Op 12 september 2023 startte het proces tegen Dries Van Langenhove en zes andere beklaagden van Schild en Vrienden. Verschillende middenveldorganisaties en individuen roepen op tot een denormalisering van extreemrechts. Politieke partijen en mediabedrijven moeten de dreiging van extreemrechts serieus nemen, en stoppen met een platform te bieden aan hun ideeën en vertegenwoordigers. Een doorbraak van extreemrechts tegenhouden is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. De petitie werd massaal ondertekend maar staat nog steeds open.

Ik ben solidair met de doelwittten van schild en vrienden

Proces Schild & Vrienden: Middenveld-organisaties tonen hun solidariteit met doelwitten van extreemrechts

Vandaag (12/09/23) was de start van het proces gepland tegen Dries van Langenhoven en 6 andere leden van Schild en Vrienden. Ze zijn aangeklaagd voor o.a. negationisme en het aanzetten tot discriminatie, en voor racistische haat of geweld op hun communicatieplatformen. Enkele middenveldorganisaties gingen naar het justitiegebouw om hun steun te betuigen.

Stand Manifiesta Hand in Hand tegen racisme vzw

Manifiesta - vrijwilligers gezocht

We zoeken vrijwilligers voor Manifiesta. Drie uurtjes op de stand op 9 of 10 september in ruil voor een gratis ticket en terugbetaling transport. Geef ons een seintje via ons contactformulier of via info@anti-racisme.be

Ik ben solidair met de doelwittten van schild en vrienden

Kom op voor de doelwitten van Schild en Vrienden. Teken deze petitie

Samen met een aantal partners (o.a. KifKif en Ella vzw) roepen we op tot solidariteit met de doelwitten van extreem rechts én wijzen we tegelijk op het gewelddadig karakter ervan (zowel online als offline-geweld).
We vragen u om deze petitie te ondertekenen en te verspreiden.

Standbeeld Leopold II en genocide Congo

Het falen van de Congocommissie

I CAN’T BREATHE

We zijn juni 2020. Op 25 mei werd George Floyd voor het oog van heel de wereld in een kniegreep vastgehouden en filmt een voorbijganger hoe hij ‘I can’t breathe’ uitroept alvorens hij sterft op de straat. Politiegeweld op zwarte mannen in de Verenigde Staten was al jaren aan de gang en zijn dood was geen toeval. De Black Lives Matter protesten in de Verenigde Staten brengen veel mensen op de been.

Domein Laathof

Vrijwilligersdag Hand in Hand

Op 5 augustus vanaf 10u organiseren wij een gezellig samenzijn, lekker eten, ontmoeten, herladen, verhalen delen en luisteren naar een boeiende spreker in het Laathof in Hingene (Bornem, Klein Brabant). Nieuwe vrijwilligers kunnen ons leren kennen en inspiratie opdoen.

Het_Congolese_dorp_tijdens_de_Wereldtentoonstelling_van_Antwerpen_in_1894

Bloemenhulde Congolese slachtoffers Wereldtentoonstelling 1894

Op 30 juni 2023, dag van de Congolese onafhankelijkheid, organiseert Hand in Hand tegen racisme vzw om 17u een vreedzame herdenking voor de Congolese slachtoffers van de Wereldtentoonstelling van 1894 voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Klimaat twee afbeeldingen UWC campagne

Bestel de nieuwe dekoloniseeraffiches

Bestel de 4 nieuwe dekoloniseeraffiches!

Foto panelgesprek 14 februari 2023

PANELGESPREK DEKOLONISEER ONS ERFGOED

Op 14 februari organiseerde Hand in Hand tegen Racisme vzw een boeiend panelgesprek in Antwerpen over het dekoloniseren van ons erfgoed. Het werd een pittige discussie, gemodereerd door Ama Koranteng-Kumi.

Het Groot Verzet

Nieuwe campagne: Middenveld verenigt zich in de strijd tegen extreemrechts, voor een solidaire samenleving

Burgerbeweging Hart Boven Hard lanceert vandaag samen met een groep middenveldorganisaties een campagne ter ondersteuning van de brede strijd tegen extreemrechts. Een eerste actie is gepland op 28 februari in Antwerpen.

Beeld 1: schoon standbeeld staat hier; 2: het heeft miljoenen levens gekost

DEKOLONISEER ONS ERFGOED - Panelgesprek 14/2

Panelgesprek over het dekoloniseren van immaterieel en materieel erfgoed.

Organisatie: Hand in Hand tegen racisme vzw, www.handinhandtegenracisme.be

Dinsdagavond 14 februari 2023, 20u – 22u.

Plaats: MINO Art Space vzw, Joossensgang 10A, 2060 Antwerpen (https://www.mino-antwerp.be).