Nieuws

Werf
Andere campagnes en thema's
Staf van Sinterklaas

Tradities. Sinterklaas, een kinderfeest *

* voor alle kinderen
 

Een dossier van Hand in Hand tegen racisme vzw

Waarom zouden we tradities in vraag stellen? Wat heeft het gesprek rond zwarte piet en het sinterklaasfeest met het dekoloniseren van onze geesten te maken? Waarom denken wij als 'moderne' mensen zo traditioneel? 

In 2021 maakten we een dossier over deze thematiek onder de titel Tradities. Sinterklaas, een kinderfeest (voor alle kinderen).  We hebben dit in 2022 een update gegeven.

Eunice Yahuma: ‘Ik hoop dat leerkrachten en scholen ermee aan de slag gaan.’

Primeur in België: Halle opent nieuwe wandelroute langs koloniale sporen

Tijdens de November Wereldmaand 2022 opent Halle een nieuwe wandelroute langs  sporen van Afrika en Congo in Halle. Halle krijgt hiermee een opvallende primeur want er komt een handige gids beschikbaar waarmee je in Halle een onderbelicht hoofdstuk uit onze geschiedenis kan verkennen. De folder kan je gratis oppikken in het toerismekantoor op de Grote Markt van Halle en is gratis te downloaden in de Erfgoedapp van Vlaanderen

Startactie overzicht beelden

Hand in Hand: Lancering campagne Dekoloniseer 2.0

“Dekoloniseren is een verhaal van ons allemaal”, Hand in Hand tegen Racisme wil met brede dekolonisatiecampagne tot in alle Vlaamse huiskamers geraken. Deze start met een social media campagne op 24 oktober 2022.

Alternatieve septemberverklaring Hart Boven Hard

Alternatieve septemberverklaring 2022

Hoe anders zou de septemberverklaring klinken als deze focuste op burger en planeet? Je hoort het hier!

Zonder haat straat

Interview op Radio 1 over de Zonder Haat Straat campagne

Het Radio 1-programma Expo 22 had op 2 augustus 2022 een interview met Marius Dekeyser, coördinator van Hand in Hand tegen racisme vzw, over de iconische Zonder Haat Straat affiche, de campagne naar aanleiding van de racistische moorden in Antwerpen op 11 mei 2006.

 

we stand with our muslim neighbours

De strijd tegen extreemrechts begint met antiracisme

Extreemrechts is ondertussen een oude bekende in Vlaanderen en bij uitbreiding België. Na de eerste Zwarte Zondag van 1991 was er een decennialange gevoeligheid bij het middenveld voor de groei van het Vlaams Belang met onder meer de totstandkoming van het cordon sanitaire. Het mobiliserende Hart Boven Hard voert sinds 2014 in feite een campagne tegen de groeiende invloed van extreemrechts.

staf

Tradities. Sinterklaas, een kinderfeest (voor alle kinderen)

Het dossier van november 2021 van Hand in Hand tegen racisme vzw
Waarom zouden we tradities in vraag stellen? Wat heeft het gesprek rond zwarte piet en het sinterklaasfeest met het dekoloniseren van onze geesten te maken? Waarom denken wij als 'moderne' mensen zo traditioneel?