Leren

Hier vind je kennis, lees-, luister- en kijkmateriaal met als doel grotere bewustwording en versterken van gesprekken en  acties rond dekoloniseren. Klik hieronder op wat jij, nu, vandaag, nodig hebt om jezelf te vormen.

Noot: Het meeste materiaal spreekt zowel mensen aan die doelwit zijn van racisme, als zij die geen doelwit zijn. Indien iets meer/minder relevant is naargelang de (ontbrekende) ervaring met racisme, wordt dit zo goed mogelijk vermeld.

Erken je het bestaan van de Belgische kolonisatie van Congo? Weet je - zoals velen, blijkt uit onderzoek van UA - niet dat ook Burundi en Rwanda deel uitmaakten van het Belgische koloniale verhaal? Of dat er Congolezen in België in het verzet vochten? Ervaar je dat er iets fout zit, maar kan je tools gebruiken om iets te doen in jezelf of je omgeving? Leer, ontleer en herleer hier.

Online leren // Zelf zoeken

Lees-, luister- en videomateriaal om zelf meer te leren over algemene informatie rond antiracisme alsook per thema.

In persoon? // Andere vragen?

Zoom-in of Zoom-uit! Stel je vraag en maak een afspraak met ons voor een 15 minuten zoom-gesprek om je vraag helder te krijgen. Nadien spreken wij met je af om dieper in te gaan op jouw specifieke vraag.