Kalender

Werf
pf2103 2023

Manifestaties tegen racisme in vele steden

-

in vele steden
Belgie 0000
België

Racisme en discriminaties verdelen onze samenleving in A - en B burgers. En wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Racisme en discriminatie ondergraven immers de empathie en de solidariteit die het ons
mogelijk maken om samen op te komen tegen onderdrukking en voor rechtvaardigheid. Wij vechten tegen discriminatie net omdat we vinden dat rechten voor allen en gelijke behandeling de norm zouden moeten zijn. Hoe meer kwaliteitsvolle jobs, woningen, scholen en wijken er zijn voor iedereen, hoe minder kans discriminatie krijgt.

Event in Gent Courtisane Film festival

Courtisane Film Festival: Collectif Faire-Part & Films in dialoog met Raoul Peck

-

@Sphinx Cinema Gent
GENT 9000
België

Dit jaar gaat er binnen het selectieprogramma in het Courtisane festival aandacht naar onder meer Collectif Faire-Part, een collectief van Congolese en Belgische filmmakers dat in hun werk vraagstukken stelt over de koloniale relatie tussen Congo en België. Twee van hun films worden in dialoog vertoond met een film van Raoul Peck.

Courtisane is a platform for film and audiovisual arts, exploring the relationships between image and world, aesthetic and politics, experiment and engagement.