Kalender

Werf
Queen nikkolah die zwaait.

LAURA NSENGIYUMVA: Queen Nikkolah

-

Viernulvier
Sint-Pietersnieuwstraat 23
Gent 9000
België

Een moment om stil te staan bij westerse koloniale denkpatronen.

Dalila Hermans en Zaïre Krieger. Afbeeldingen van hun gezicht.

Dalilla Hermans en Zaïre Krieger: De kracht van het woord

-

Viernulvier
Sint-Pietersnieuwstraat 23
Domzaal
Gent 9000
België

In het kader van het Festival van de Gelijkheid in Gent (VIERNULVIER, vroegere Vooruit gebouw), vinden verschillende gesprekken plaats tussen interessante auteurs, denkers,... in het kader van denken over maatschappij, wereld, thema's als gelijkheid, ecologie etc. Dalila Hermans en Zaïre Krieger gaan met elkaar in gesprek over de 'Kracht van het woord'. 

Gastheer van deze sofababbel is Raf Njotea. Remy Ndow zorgt voor live illustratie.

curieus_academisch

Ongelijkheid in de academische wereld

-

Theaterzaal
Vooruit
Gent 9000
België

Een hoge werkdruk en strikte hiërarchie zouden het hoger onderwijs vatbaar maken voor grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, zo viel regelmatig in de media te lezen. De organisatiecultuur zou structurele ongelijkheid bovendien in de hand werken: meer vrouwen dan mannen verlaten de academische wereld, mensen van kleur vinden er te weinig hun weg. En dat terwijl onderzoek aantoont dat diversiteit onderzoeksteams sterker maakt. Diverse academische teams blijken meer creatieve en innovatieve oplossingen uit te werken, betere resultaten te behalen en meer geciteerde publicaties te realiseren. Wat kunnen we doen om te zorgen dat universiteiten toegankelijk en veilig kunnen zijn voor zoveel mogelijk mensen? In dit panel willen we problemen aankaarten, maar vooral ook spreken over structurele oplossingen.

Moderator van dienst is Latifah Abdou. Het panel bestaat uit Dalilla HermansKhalid BenhaddouNozizwe DubeAnya Topolski

Romulu Lukaku op een voetbalveld.

Festival van de gelijkheid: Racisme in het voetbal

-

Amsab - ISG
Gent 9000
België

Panel met Samia Ahrouch, Paul Beloy, Nosa Obasohan en Imane El Rhifari. Moderator is Anouk Torbeyns.

Meer dan 7 op de 10 scheidsrechters hebben racistische daden tegen spelers op een voetbalveld waargenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) uit 2020 bij 1.162 Belgische scheidsrechters