Tools & werkvragen

Werk je in een rol waar je met mensen dingen kan uitproberen? Leer je door te doen? Wil je eerder dan theorie meer handvaten als conversatiestarters (of stoppers in het geval van racistische uitlatingen), gidsen, voorbeelden,...?

Hier vind je werkdocumenten of oefeningen, van onszelf of partners, die je kan uitproberen. 

BEWUSTZIJN ROND LABELS DIE GEBRUIKT WORDEN OM MENSEN TE BESCHRIJVEN

VOOR WIE? Vooral voor overwegend witte organisaties maar ook breder.

Ontwikkeld door Hand in Hand tegen racisme.

HIERIN VIND JE?

Een TOOL met theorie, bronnen en vragen voor jouw lokale groep of organisatie om meer bewustzijn te hebben over welke groepen benoemd worden.

-------------------------------------------------

 

 

EXTERNE HANDVATEN

Documenten, gidsen, tools of andere bronnen van externen.

REAGEREN OP RACISME

VOOR WIE? Enkel voor doelwitten van racisme.

Hier vind je een BOOKLET (printbare en opvouwbare flyer om mee te nemen).

Ontwikkeld door Melody Navez in eigen beheer. Met dank voor het delen met ons!

HIERIN VIND JE?

Een duidelijke en licht humoristische manier om dit keer niet te antwoorden maar gewoon iets af te geven als iemand 'Je spreekt zo goed Nederlands' tegen je zegt. Print dit mini boekje en neem het mee in je zak als je doelwit bent van racisme. Op moment dat iemand de uitspraak doet: 'Jij spreekt toch goed Nederlands', kan je kiezen om dit boekje af te geven als signaal.

De titel: 'Jij bent geen racist maar...' is een grappige omkering van mensen die onbewust racistische uitspraken doen en in plaats van deze te erkennen voor wat hun impact was, dan zeggen: 'Ik ben geen racist maar...' Als je meer wil lezen over de Hand in Hand campagne 'Ik ben geen racist maar...' kan je op de website bij Andere campagnes een samenvatting vinden.

-------------------------------------------------

 

REAGEREN OP RACISME

VOOR WIE? Voor iedereen die omstaander is.

Hier vind je de folder downloaden voor iedereen die omstaander is bij racistische voorvallen. Meer info op de website www.reacttoracism.be.

Ontwikkeld door Orbit vzw en Avansa. Onze medewerker Nyanchama Okemwa werkte aan dit initiatief mee. 

HIERIN VIND JE?

- Getuigenissen van racisme in verschillende contexten: werk, sport, openbaar vervoer,...;

- Een kort overzicht van wat je kan doen in situaties waar je getuige bent van racisme. Zodat je geen omstaander blijft, maar actief racisme in het moment mee ontmantelt;

- Meer info over bystander trainingen.

Voor doelwitten van racisme voegen wij extra toe dat we erkennen dat jij als omstaander:

- Enerzijds het gevoel kan hebben dat je voorzichtig en strategisch moet zijn omwille van gevolgen voor eigen fysieke veiligheid, loopbaan, mentale gezondheid,...

- Anderzijds. zelf getriggerd kan worden door het incident.

Dit vormt mee je reactie. Indien mogelijk scan de ruimte voor extra steunfiguren die je vertrouwt en die jullie beide achteraf zullen steunen in de reactie. In een organisatie kan je voorafgaand aan incidenten reeds zoeken welk beleid er is rond (onbewust) racisme en bij wie je op een veilige en vertrouwelijke manier terechtkan.

-------------------------------------------------

 

TOOLKIT HELEND SCHRIJVEN

VOOR WIE? Voor doelwitten van racisme.

Hierna vind je de toolkit voor iedereen die workshops geeft aan doelwitten van racisme om te helen van racistische voorvallen. Meer info op de website www.kifkif.be.

Ontwikkeld door Habiba Boumaâza i.s.m. Kifkif. Onze medewerkster Nyanchama Okemwa was aanwezig bij de voorstellingsavond @Toko Berchem waar een zeer talrijke opkomst was.

HIERIN VIND JE?

- Inhoud en onderwerpen voor verschillende schrijfworkshops rond helen

- Een lijst met aandachtspunten voor zorg en psychologen.

WAT ZEGGEN ZE ZELF? "Op een duurzame manier leren omgaan met de gevolgen van racistische ervaringen en racisme, is een intensief proces. (...) Kif Kif ontwikkelde een toolkit om met workshops in groepsverband stappen te (leren) zetten in het helingsproces, om (h)erkenning te krijgen voor je ervaringen met racisme en om de ruimte te krijgen je eigen gevoelens een plek te geven.

-------------------------------------------------