ZUIDCAFÉ: C.A.T.C.H.

ZUIDCAFÉ: C.A.T.C.H.

-

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
België

Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. (Coalition Against Type Casting Horror) in de ring voor het gevecht van hun leven. In die ruimte die voor even van hen is, doen ze een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.

In regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun doorbraakvoorstelling Dis-moi wie ik ben, gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.

Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten.

Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.

#freedomtoactforall
#jointhecoalition
#catch

>>> NAGESPREK

𝗔𝗻𝗼𝘂𝗸 𝗧𝗼𝗿𝗯𝗲𝘆𝗻𝘀 gaat na de voorstelling met actrices 𝗔𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁𝗮 𝗗𝗲𝗺𝗯𝗮 en 𝗔𝗶̈𝗰𝗵𝗮 𝗖𝗶𝘀𝘀𝗲́ dieper in op de thema’s van de voorstelling en met 𝗧𝗮𝗺𝗮 𝗗’𝗛𝗮𝗲𝗻 (11.11.11) over hoe NGO’s die werken rond internationale solidariteit omgaan met stereotypen in beeld en taal gebruik in vroegere en huidige campagnes.

𝘏𝘦𝘵 𝘡𝘶𝘪𝘥𝘤𝘢𝘧𝘦́ 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘨𝘦𝘰𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘥𝘰𝘰𝘳 11.11.11, 𝘉𝘳𝘰𝘦𝘥𝘦𝘳𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘋𝘦𝘭𝘦𝘯, 𝘖𝘹𝘧𝘢𝘮 𝘸𝘦𝘳𝘦𝘭𝘥𝘸𝘪𝘯𝘬𝘦𝘭𝘴, 𝘔𝘖*𝘔𝘢𝘨𝘢𝘻𝘪𝘯𝘦 𝘦𝘯 𝘥𝘦 𝘙𝘰𝘮𝘢.

>>> TICKETS
VVK (€ 8 ) - https://bit.ly/zuidcafe

>>> INFO
Adres: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Deuren open 19:15 – Activiteit start 20:00
Bereikbaarheid: bit.ly/deromabereikbaarheid