Boekvoorstelling 'Slavernij aan de Schelde' - David Van Turnhout

Boekvoorstelling 'Slavernij aan de Schelde' - David Van Turnhout

-

Franklin Rooseveltplaats 11
Zaal AthenA
2060 Antwerpen
België

Op donderdag 25 mei stelt David Van Turnhout zijn boek 'Slavernij aan de Schelde' voor.

'Goddank zijn er onderzoeksjournalisten als David Van Turnhout. Dertig jaar na Chris De Stoop legt ook hij gruwelijke mensenhandel bloot. Niet alleen in de prostitutie, ook in de bouw. België en Antwerpen laten misbruiken toe die lijken op de verdoken slavenarbeid in Qatarese voetbalstadions.’ – Tom Lanoye

Over 'Slavernij aan de Schelde':

Economische uitbuiting is overal, ook bij ons. Tot die conclusie komt journalist David Van Turnhout naar aanleiding van zijn onderzoek naar de economische uitbuiting op een werf van chemiereus Borealis in de Antwerpse haven.

Van Turnhout vertelt niet alleen het schrijnende en persoonlijke verhaal van de slachtoffers, maar legt hij ook de structuren bloot die het hele systeem van mensenhandel in stand houden, van dubieuze interimkantoren tot woningeigenaars.

Een meeslepend boek dat gelezen moet worden. Iedereen heeft immers het recht te weten wie onze wegen aanlegt en onze gebouwen optrekt, en in welke omstandigheden onze arbeiders leven.

Het programma:

- Een inleiding door David Van Turnhout over Slavernij aan de Schelde

- Een panelgesprek met Kati Verstrepen (Liga voor de mensenrechten), Anton Van Dyck (directeur van Payoke) en Ben Segers (kamerlid voor Vooruit in het Federaal Parlement en initiatiefnemer bijzondere commissie Mensenhandel en Mensensmokkel), gemodereerd door Frederik De Swaef (hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen)

- Afsluitende woorden door Klaus Vanhoutte (Permanent expert bij Federale Commissie voor Mensenhandel en Mensensmokkel)

Welkom vanaf 19u30, aanvang om 20u.

Extra info op https://www.eventbrite.be/e/tickets-boekvoorstelling-slavernij-aan-de-schelde-david-van-turnhout-616930564927